Viskisten inzetbaar op volle zee

Vis is een gevoelig levensmiddel, dat bij onjuiste verwerking of opslag snel bederft. Als de versgevangen vis direct op de boot ingevroren wordt, dan zijn er speciale viskisten nodig, die noemrijke hygiënische voorwaarden betreft die temperatuursstabiele omstandigheden garanderen. Onze kunststof boxen hebben zich door de jaren heen bewezen in de visindustrie ook door de practische handeling. 

Visbakken met PUR-Kern

Als duurzaam, uiterste lange levensduur, is het thermoplast polyethyleen het beste voor de vervaardiging van levensmiddelen geschikte visbakken. Boxen van kunststof zijn ongevoelig voor beschadigingen en in de buik van het schip ruimtebesparend stapelbaar. De holle ruimte van de dubbelwandige constructie wordt met PUR schuim opgevuld, welke zich goed laat verdelen in elke hoek.

Het polyurethaanschuim, die bijvoorbeeld ook gebruikt wordt bij isolering van huizen, zorgt ervoor dat de vis in de bakken goed gekoeld in de haven aankomt en zonder onderbreking van de koelketen verder getransporteerd kan worden.

Voorgeschreven hygiëne

Omdat het oppervlak van onze viskisten volkomen glad is en er geen naden aanwezig zijn, kunnen zich geen vuildeeltjes en kiemen vastzetten. De makkelijk te handelen boxen laten zich makkelijk schoonmaken zodat indien nodig ook aan boord ongecompliceerd schoongemaakt kann worden. Onze EU- en FDA goedgekeurde PE-bakken zijn daarom niet meer uit de visverwerkende industrie weg te denken.

Bel of mail ons als u een uitgebreid advies wenst of vragen heeft over onze producten. Ook voor speciale wensen zijn wij een luisterend oor. Wij willen graag dat u uw eigen gewenste boxen optimaal kunt gebruiken. Informeert u naar de mogelijkheden!

Artikel 1513

Afmeting: 1200 x 1000 x 500 mm
Inhoud: 360 Liter
Gewicht: 34,0 kg

Artikel 1811

Afmeting: 1120 x 1120 x 860 mm
Inhoud: 800 Liter
Gewicht: 65,0 kg